Design Week Turkey etkinliÄŸi kapsamında yer alan Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu. Endüstriyel Tasarımcı Mete MordaÄŸ, 4 farklı sektördeki tasarımlarıyla 4 “İyi Tasarım Ödülü” ödülü birden kazanarak bir rekora imza attı. Özgün tasarımlarıyla dikkat çeken MordaÄŸ imzalı tasarımlar etkinliÄŸe damga vurdu.
Bu yıl sekizincisi düzenlenen Design Turkey 2019 etkinliÄŸi kapsamında yer alan Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu. Endüstriyel Tasarımcı Mete MordaÄŸ, elektronik, ev-yaÅŸam, aydınlatma, yapı-inÅŸaat ve mutfak sektörlerindeki ürünleriyle yer aldığı Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nde 4 “İyi Tasarım Ödülü” birden kazanarak bir rekora imza attı. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile Türkiye İhracatçılar Meclisi ev sahipliÄŸinde, Türkiye'nin tasarımla markalaÅŸmasına katkı saÄŸlamak amacıyla düzenlenen Design Turkey, 100'den fazla konuÅŸmacı, 150'nin üzerinde tasarımcı, 34 panel ve konferans ile sanayici, akademisyen, öÄŸrenci ve binlerce izleyiciyi bir araya getirdi.
4 farklı sektör, 4 ödül
Mete MordaÄŸ, Miops için tasarladığı, Kickstarter’da 600 bin dolar ile fonlanan Capsule360 kamera hareket kutusu, Palmiye için tasarladığı biyoklimatik pergola sistemi Skyroof Prestige, Kayalar Mutfak için tasarladığı 750’lik ve 900’lük serileri ile endüstriyel mutfaklar için geliÅŸtirilmiÅŸ patentli modüler piÅŸirme grubu Pole ve Redon Teknoloji için tasarladığı diÅŸçi klinik ve laboratuvarları için geliÅŸtirilmiÅŸ, segmentinin en hızlı Hybrid CNC Ünitesi ile 4 farklı sektör için tasarladığı ürünlerle 4 ‘İyi Tasarım Ödülü’ birden kazandı.
Endüstriyel tasarımın toplumdaki farkındalığı yükseliyor
Özgün tasarımların önemine dikkat çeken Mete MordaÄŸ, “Endüstrinin, ihracatın, uluslararası markalaÅŸmanın ve endüstriyel tasarımın geliÅŸimine katkı saÄŸlamayı hedefleyen Design Turkey oldukça önemli bir fonksiyona sahip. Design Turkey gibi etkinlikler sayesinde endüstriyel tasarımın pazardaki farkındalığının da hızla yükseldiÄŸini görüyoruz. Ülkemizin 2015’te İngiltere, Almanya, Rusya gibi devleri geride bırakarak; Çin, Japonya ve Amerika’nın dahil olduÄŸu ilk beÅŸ ülke arasında yerini almasında Design Turkey gibi etkinliklerin payı çok büyük” dedi.
Türkiye’nin sahip olduÄŸu endüstriyel tasarım tescilleriyle son 25 yılda ciddi bir ivme yakaladığının altını çizen MordaÄŸ, “Endüstriyel tasarımı etkin bir araç olarak kullanmak ÅŸirketlere rekabette en büyük avantaj saÄŸlıyor. Endüstriyel tasarımda, iyi bir fikre sahip olmak yetmiyor. Fikrin ürüne dönüÅŸtürülebilir olması, iÅŸlevsellik sunması ve hayatı kolaylaÅŸtırması gerekiyor. Rekabetçi ortamın bulunduÄŸu günümüz piyasalarında, ürünün sadece iyi görünmesinin yanında yeni bir iÅŸlev, bir fikir sunması da son derece önemli” diyor.
KAYNAK: İnşaat&Yatırım
1231 kez okunmuÅŸtur.