Gel El Ele Kütüphane kuralım
Ulusal kalkınmaya, yöresel gelişime ve kültürel zenginliklerin yaşatılmasına katkıda bulunmak amacıyla 1999 yılında kurulan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, kurulduğu günden bu yana eğitim ve kültür alanında çeşitli projeler geliştirmekte ve uygulamaktadır.
Vakıf gönüllüleri, kitap okumanın önemine dikkat çekmek, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve paylaşmanın verdiği mutluluktan yola çıkarak Nisan ayında Rafında Tozlanmasın Kitabın sloganıyla bir proje başlattılar. Gönüllüler, okulları dolaşarak, çevrelerinden destek alarak artık okunmayan, evlerde bekleyen, raflarda tozlanan kitapları daha küçük yaştaki kardeşleri için toplayarak bir araya getirdiler. Toplanan 232 adet kitap, kütüphanesi yeni kurulmakta olan Cafer Sadık Abalıoğlu Orta Okulu’na bağışlandı.
Kitap teslim töreninde okul müdürü Hasan Hüseyin Hançar; kitap okuma konusunda bilinç düzeyinin artması gerektiğine değinirken, vakıf ile yaptıkları işbirliğinden ve bu projenin hayata geçirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Okul kütüphanesinin gelişmesinde bu tür projelerin desteğini ve önemini vurgularken, kütüphanelerinin hala kitaba ihtiyacı olduğunu söyledi. Projede emeği geçen gönüllülere ve vakıf yetkililerine teşekkürlerini sundu.