Makine sektörünün en büyük şirketlerinden Tezmaksan, kadınlara verdiği desteği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de sürdürüyor. Tezmaksan, yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için çok anlamlı bir “eğitim”e daha imza atıyor. Tezmaksan’ın Tezmaksan Akademi bünyesindeki bu etkinliği, sektör açısından da büyük önem taşıyor.
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Hediyesi
Türkiye’nin takım tezgahları ve makineleri üretimindeki tanınmış ve köklü firmalarından Tezmaksan, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe Özel Talaşlı İmalat Sektöründe Çalışan Tüm Kadın CNC Operatörlerini ücretsiz kursa çağırıyor. Tezmaksan Akademi bünyesinde verilecek olan eğitimler için internet üzerinden form doldurularak başvuru yapmak çok kolay.
Sanayi sektörüne yönelik sosyal sorumluluk projeleri kapsamında mesleki beceri edinme hususunu önemle ele alarak sektörel sıkıntıların giderilmesine destek verebilmek, sektöre ara eleman katkısı ve personelin eğitimi için 2015 yılında Tezmaksan Akademi’yi hayata geçiren Tezmaksan Makine’nin üç günlük yoğun eğitim programı, 6-8 Mart 2019 tarihleri arasında Bayrampaşa’daki Tezmaksan Akademi yerleşkesinde düzenleniyor.
Bu etkinliğin ardından eğitimden geçen kadın CNC operatörlerine katılım belgesi verilecek. Kursa katılmak isteyenler için başvuru formu firmanın www.tezmaksanakademi.com internet sitesinde.
“Kadın Sanayici Olmaz mı Dediniz?”
Her fırsatta eğitime verdiği önemi, hem düzenlediği seminerler hem de maddi ve manevi anlamda verdiği desteklerle ortaya koyan Tezmaksan, “Kadın Sanayici Olmaz mı Dediniz?” adlı kitap ile de kadınlara verdiği desteği bir kez daha ortaya koymuştu. Kadınların sanayici olma serüvenini konu alan “Kadın Sanayici Olmaz mı Dediniz?” kitabına ilham veren; seminerlerle Anadolu’nun dört bir tarafına yayılan “Torna ile Şekillenen Hayatlar” kitabı olmuştu. Tezmaksan Müşteri İlişkileri Koordinatörü Yalçın Paslı’nın “Kadın Sanayici Olmaz mı Dediniz?” adlı kitabının yazılış hikayesi de bu açıdan çok anlamlı…
Kız Öğrencilere Rol Model Olan Kadın Sanayiciler
Tezmaksan'a, Anadolu’nun dört bir yanındaki seminerlerde, özellikle meslek liseli kız öğrencilerden şu soru gelmişti: “Kitapta (Torna ile Şekillenen Hayatlar adlı ilk kitapta) neden kadın sanayici yok?” Kız öğrencilere rol model oluşturacak güçlü kadın sanayici figürlerinin olmayışı büyük eksiklikti ve sayıları az olsa kadın sanayiciler, “Kadın Sanayici Olmaz mı Dediniz?” kitabına ilham verdi. Kitaptan elde edilecek gelirin Tezmaksan Akademi’deki öğrencilerin eğitimi için kullanılacak olması da ayrı bir sosyal sorumluluk başarısı oldu. Türkiye gördü ki kadın sanayiciler var ve onların başarıları da kız öğrenciler için en büyük örnek.
Eğitimler İstanbul Bayrampaşa’daki Tezmaksan Akademi’de Bir kez daha hatırlatalım: “CNC Torna Operatör Eğitimi”, 6-7-8 Mart günlerinde İstanbul Bayrampaşa’daki Tezmaksan Akademi’de… “Kadın Sanayici Olmaz mı Dediniz?” adlı kitapla kadınlara verdiği desteği bir kez daha ortaya koyan Tezmaksan, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar!