GITEX Africa Fuarı’nın üçüncü edisyonu, ExpoHIS’in Milli Katılım organizasyonu ile 14-16 Nisan 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Dünyanın en büyük teknoloji fuarı unvanına sahip GITEX Global’ın organizatörü DWTC tarafından Fas’ın Marakeş şehrinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen GITEX Africa Fuarı, 1400’den fazla katılımcı firma ve Start-Up’ı bir araya getirdi. Milli Katılım organizasyonu ExpoHIS tarafından düzenlenen fuara 9 Türk teknoloji firması katılım gösterirken Türk bilişim sektörünün yurt dışına açılmasında ve ihracat ağının genişletilmesi yönünde ikili görüşmeler gerçekleştirdi.
Bilişim sektöründe 40 yılı aşkın tecrübe ve bağlantıya sahip dünyanın en büyük teknoloji fuarı olan GITEX Global’ın organizatörü DWTC tarafından geçtiğimiz yıl ilk defa hayata geçirilen GITEX Africa’nın ikinci edisyonu 29-31 Mayıs tarihleri arasında Fas’ta gerçekleştirildi. 1400’den fazla katılımcı firma ve Start-Up’ın yanı sıra 30 binden fazla ziyaretçi, 350’nin üzerinde girişim sermayesi ve yatırımcının katılım gösterdiği fuarda 9 Türk firması da yer aldı. Türk firmaları, satın almacılarla gerçekleştirdiği görüşmeler ve iş birlikleri sayesinde teknolojik güçlerini globale taşıma fırsatını yakaladı.
Fas Büyükelçisi Mustafa İlker Kılıç ve Ticaret Müşaviri Burcu Özergül Çolak’ın da Türk pavilyonunu ziyaret ettiği fuarda Türk firmalarının yarattığı iş fırsatları ve edindikleri deneyimler önümüzdeki yıllar için de olumlu sinyaller verdi.
Afrika kıtasındaki girişimler, dünya ortalamasının altı katı yatırım alıyor
Milli Katılım Organizasyonu’nu düzenledikleri GITEX Africa’ya katılım gösteren 9 Türk firmasının yeniliklerini, üç gün boyunca, dünyanın pek çok noktasından gelen satın almacılarla buluşturduklarını söyleyen
ExpoHIS Genel Müdürü Kenan Onak “Afrika’nın geleceğini şekillendiren GITEX Africa Fuarı, bu yıl daha geniş bir katılıma sahne oldu. Dünyanın en hızlı büyüyen ve en yüksek teknoloji talebine sahip pazarı olan Afrika’nın bilişim firmalarına çok büyük fırsatlar sunması, bu talebi doğrudan etkileyen bir faktör konumunda. Nitekim kıtadaki girişimler, dünya ortalamasının altı katı yatırım alıyor. Bu sebeple bu yılki fuarda özelikle Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Çin, Fransa, Kore ve Japonya’dan katılım gösteren firmaların sayısı dikkat çekiciydi. ExpoHIS olarak sektörün önde gelen 9 Türk firmasıyla düzenlediğimiz Milli Katılım organizasyonu, Türk bilişim sektörünün yurt dışına açılmasında ve ihracat ağının genişletilmesinde önemli faydalar sağladı.” dedi.
