Milsan Elektronik hakkında bilgi alabilir miyiz? (Kuruluş, faaliyet konuları, ürün grupları, Ürünleriniz, faaliyet alanlarınız ve hizmetleriniz nelerdir?
Üretim Faaliyetlerimize 1995 yılında, Yaylı Yatak, Yaylı Kanepe, Otomotiv, Mobilya ve İzolasyon sektöründe kullanılan keçe ve vatkaların üretimi ile MİLKAY TEKNİK TEKSTİL A.Ş. ile Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde başladık. Dünya üzerinde Sektörünün ilk 5 ‘i içindeyiz. 60’ın üzerinde Ülkeye İhracat yapmaktayız.
Globalde ve Ülkemizdeki Teknolojik Gelişmeler, Yatırım anlamında bizleri Teknoloji Tabanlı Sektörlere hizmet verecek yatırımların Ülkemiz Ekonomisine ve Şirket geleceğine büyük katkı sağlayacağını düşünerek; 2022 Yılında MİLSAN ELEKTRONİK SANAYİ T.A.Ş.’ni Niğde–Bor Organize Sanayi Bölgesinde kurduk.
PCB (Baskılı Devre Kartı), SMD (Yüzey Montaj Teknolojisi) ve THT (Delik Montaj Teknolojisi) hatlarımızla, Proje Aşamasından Üretim Entegrasyonuna kadar tüm süreçleri, Global Teknoloji Devleri ile aynı segmentte Elektronik Kart Üretimi yapmaktayız. Şubat 2024 İtibari ile PCB Üretimini Bünyemizde yapmaya başlıyoruz.
Firmanız kaç kişiye istihdam sağlıyor. Sektörün kalifiye eleman durumuna dair değerlendirmeniz nedir?
35'i Mühendis olmak Kaydıyla Toplam 40 Kişilik bir kadromuz var. Sektörde Ülkemizdeki Diğer Endüstriyel Üretim Yapılan alanlarda olduğu gibi Ara Eleman Tekniker/Teknisyen ihtiyacı var. Bu konuda Nitelikli Ara Eleman yetişmesi için, Meslek Liselerinde ve Meslek Yüksek Okullarında Eğitimin Teorik ve Uygulama anlamında gelişmiş mezunlar vermesi için çalışmalarını ümit ediyoruz.
Son dönemde geliştirdiğiniz teknolojik yenilikler neler oldu?
Mühendislik çalışmalarından savunma sanayisine, medikal alandan otomotive, telekomünikasyondan enerjiye ve endüstriyel elektroniğe kadar çeşitli sektörlerde kullanılan elektronik kartları üretme yeteneğine sahibiz. Gelişmiş test alt yapımızla birleşen mühendislik uzmanlığımız, yenilikçi ve yüksek kaliteli ürünler sunmamıza olanak sağlıyor.
Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Temiz Elektrik Üretimi için Dünya ve Ülkemizde seferber olunduğu, öncelikli ve yatırım anlamında GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ Proje ve Kurulumlarının Parladığı günümüz Enerji Trendinde nasıl katkıda bulunacağımızı düşündük. PV Solar Panellerden, aksesuar kısmına kadar birçok yatırımcı hizmet vermek üzere İşletmelerini kurduğunu oluşan pazara hizmet verdiğini gördük. Ancak Teknoloji ve Yazılım olarak çok emek verilmesi gereken SOLAR İNVERTER (EVİRİCİ) kısmında hala hazırda başta Uzakdoğu ve Avrupa Üreticilerinin pazara hakim olduğunu ve Güneş Enerji Santrallerinde İNVERTER (EVİRİCİ) ‘lerde dışa bağımlı olduğumuzu tamamı İthal edildiği için Ülkemizde ciddi anlamda CARİ AÇIK’ a neden olduğunu gördük.
Sektörel Bilgi ve Tecrübe Yetkinliği Yüksek TÜRK MÜHENDİS’ ine İNANARAK GÜVENEREK: HAYALİNDEKİ OLMASI GEREKEN EN İYİ CİHAZI ÜRETME FIRSATI vererek ULUSLARARASI STANDART’lara Uygun ve Uluslararası Test Merkezlerini onayını almış olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk YERLİ ve MİLLİ, Teknoloji ve Yazılımına sahip Solar İnverteri(Eviricisi) olan: PİXEL SOLAR İNVERTER‘ i 2023 Yılında Üretmeye başladık.
Hızla gelişen Yapay Zekâ teknolojisini firmanıza nasıl uyarladınız?
Teknolojisi ile birlikte Türk Mühendisinin Emeği olan PİXEL SOLAR İNVERTER Yazılımı sayesinde Global Tüm Muadillerinden GÜVENLİK, VERİMLİLİK, VERİ KULLANIMI ve DEĞERLENDİRMESİ konusunda En Üstün Performansa sahip SOLAR İNVERTERİ (EVİRİCİ) olduğu, Uluslararası Test Merkezlerinden alınan sonuçlarla Tescil de edilmiş oluyor.
Çalıştığınız Sektörde yaşanan değişimleri/ gelişimi bize anlatır mısınız? Sektörü nasıl bir gelecek bekliyor?
Global anlamda Yenilenebilir Enerji konusunda Önder Dernek ve Kuruluşların Güneş Enerji Santralleri için 2027 Yılına kadar Tüm Dünyada yaklaşık 290 Milyar $ ‘lık bir büyüme öngörülüyor. Ülkemizde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Ulusal Enerji Planı’na bu süreçte, 13 GW ‘lık bir büyüme öngörüyorlar.
Firmanızın sektördeki konumu, pazardaki yeri ve hedefleri konusunda bilgi verebilir misiniz?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Ülkemiz için öngördüğü 13 GW lık (Lisansız Santraller ile birlikte 15 GW) pazarın en az %20 sinde olmamız gerektiğine inanarak hedeflerimizi belirledik. Bu konuda amacımız, Ülkemizde oluşabilecek CARİ AÇIK’ı en az seviyeye indirme çabasıdır.
2023 yılı nasıl geçti, 2024 yılına dair sektör ve firma adına beklentileriniz – öngörüleriniz nelerdir?
Global Ekonomiyi ve dolayısıyla Ülkemizi etkileyen PANDEMİ sonrası, Ülkemizde yaşanan Acı kayıplara neden olan DEPREMLER sonrasında hala hazırda Yatırım Yapabilme Gücünü içimizde hissederek, oluşan pazarda sağlam ve emin adımlarla ilerleyeceğiz. Solar İnverter Pazarına, Yeri ve Kullanım amacına göre Uluslararası Test Merkezlerini onayını almış 35 farklı PİXEL SOLAR İNVERTER modeli ile hizmet vereceğiz
Son olarak hedefleriniz nelerdir?
Öncelikle Türk Mühendisinin Emeği ile üretilen Uluslararası Test Merkezlerini onayını almış ilk Yerli ve Milli İNVERTERİ (EVİRİCİ) PİXEL SOLAR İNVERTER’in, Önce Ülkemizde Marka Değerini oluşturarak, Sektördeki İthalat nedeni ile oluşan CARİ AÇIK’ ı en düşük seviyesine getirme çabasında olacağız.
Şubat 2024 de Devreye Alınacak olan PCB Üretim Hattımız ile Ülkemizin Savunma Sanayisine, Medikal alandan Otomotive, Telekomünikasyondan Enerjiye ve Endüstriyel Elektroniğe kadar çeşitli sektörlerde kullanılan elektronik kartları üretmeye devam edeceğiz.
Bunların dışında paylaşmamızı istedikleriniz nelerdir.
Şu ana kadar yapmış olduğumuz ciddi yatırımları da düşünerek, Ülkemizde Sektörde ciddi anlamda CARİ AÇIK oluşması engel olmak ve yatırımcıları desteklemek için, Devletimizden İthalat Gümrük Oranlarını artırarak Yerli ve Milli Üretimi ve ürün grubunu destekleyecek Teşvik ve Hibeleri açıklamasını ve süreçleri kolaylaştırmasını beklemekteyiz,
Shelton Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kırkıncıoğlu Başarı Hikayesini İnşaat&Yatırım'a Aktardı.
Devamını Gör...